De lezing 'Vaccineren bespreekbaar' door Tineke Schaper en Barbera Bischot, die gepland stond op            dinsdag 13 april op de vrije school van Meander, is verplaatst naar het Karel de Grote College op  zaterdag 24 april.                                       


Tineke Schaper is homeopathisch therapeut. Ze is haar loopbaan begonnen als maatschappelijk werkende en gezinstherapeute bij een Medisch kleuterdagverblijf. Daar kwam ze veel kinderen tegen die in hun ontwikkeling stagneerden, prikkelgevoelig waren, ontlastingsproblemen hadden, te veel of te weinig sliepen, te druk of te passief waren. Opvoedingsondersteuning alleen bleek in veel gevallen niet voldoende en ze kwam in contact met de klassieke homeopathie, een geneeswijze die “beter worden” op alle niveaus en het eigen herstelvermogen aanspreken, door middel van een gesprek, een ontmoeting en eventueel het passende homeopathische middel. Homeopathie is een manier van genezen die de mens op alle niveaus aanspreekt.

 

Tineke: "15 jaar geleden kwam ook het vaccinatie vraagstuk in mijn praktijk aan de orde. Veel ouders hadden vragen en twijfels rond dit onderwerp en ik zag soms ernstige klachten, optredend na vaccinatie. Homeopathie werkt vaak verbluffend goed om deze gevolgen te neutraliseren en kinderen weer in hun eigen ontwikkelings-spoor te brengen. Daarnaast hebben ouders vaak informatie en advies nodig met betrekking tot vaccinatie, vooral als ze beginnen te twijfelen aan de jonge leeftijd waarop vaccinaties worden gegeven en het steeds toenemend aantal vaccins."

 

Tineke is schrijfster van het boek: 

'Vaccineren, kan het ook anders?'                                                                                  Medeschrijfster :                                                                                                                  'Leven zonder vaccinaties'                                                                               'Vaccinaties Doorgeprikt'

 

Barbera Bischot : was als antroposofisch huisarts werkzaam bij therapeuticum Aquamarijn in Arnhem, o.a. heeft zij jaren op het Consultatiebureau gewerkt. Inmiddels is ze gepensioneerd.