boeken


Rudolf Steiner

‘Economie’  De wereld als één economie.


‘Sociale toekomst’


‘De kernpunten van het sociale vraagstuk’


‘Vrij, gelijk en samen’


‘We kunnen op elkaar bouwen’


‘Verbeter de wereld’ (en begin samen)   

   

'Werk en inkomen (zijn twee verschillende dingen)'


'Het vierde scenario'

 Jac Hielema

 

“Zelden zo’n wijs, doorwrocht en doorleefd boek gelezen als Het Vierde Scenario van Jac Hielema. Het boek geeft inzicht in de samenleving die we hebben gebouwd en biedt een concreet houvast aan al diegenen die verlangen naar een liefdevollere samenleving. Alleen al hierom een absolute aanrader. Wat dit boek nog meer bijzonder maakt, is dat het ook speels is. Met onder meer verhelderende gesprekken met zijn achter-achter-achter-achter-achterkleinkind, met verrassende vergezichten en inzichten en met een uitnodiging om als lezer open pagina’s in het boek in te vullen. Het boek is in feite een krachtige en liefdevolle aanmoediging om in vrijheid invulling te geven aan een mens- en Aardewaardige samenleving.”

Willem Vreeswijk, New Financial Magazine
 
hier te bestellen >>> 

https://economytransformers.nl/product/het-vierde-scenario/

 


'Vrij, Gelijk & Samenleven'

Wegwijzer naar een mens- en Aardewaardige samenleving

Damaris Matthijsen
 
Samenvatting

Steeds meer mensen verlangen naar een samenleving en een economie die goed is voor alle mensen en de Aarde.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Damaris Matthijsen reikt met dit boek nieuwe ideeën, begrippen en vormen aan voor zo’n wereld: de vrij-gelijk-samenleving. Zij beschrijft een heldere weg uit de systeemcrises en geeft met de Zes Sleutels praktische oefeningen om zelf stappen te zetten, zodat we ons ook echt Vrij, Gelijk én Samen voelen.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Centraal daarin staat de transformatie van ons eigendomsbegrip en de zeggenschap over grond, arbeid en kapitaal. Niet de markt en staat zijn leidend, maar wij mensen onderling. Met het DeelGenootschap als samenwerkingsvorm kunnen we onze weg terugvinden naar liefde en vertrouwen, creativiteit en heelheid. En leren we weer van binnenuit zorg te dragen voor onszelf, elkaar en de Aarde.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Vrij, Gelijk & Samenleven is voor alle mensen die werk en/of leven op een mens- en Aardewaardige manier vorm willen geven.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Ik kreeg de erkenning dat het klopt wat ik altijd al voelde. Nu heb ik er ook taal en handelingsperspectief bij gekregen waardoor ik me sterker voel. – Marije Vermerris, natuur wijs

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Veel boeken zeggen dat het zo niet langer meer gaat. Dit boek legt uit hoe het wel kan. Sterker nog, hoe alles weer haar eigen schoonheid in het geheel krijgt. – Marcel Heskes, oprichter Squarewis


 

Uitgave  brochure:                                                                                                                             'Vrijheid in het geestesleven - gelijkheid in het rechtsleven - broederschap in het economisch leven of ... The Great Reset'

Els van Dongen

 

Voor meer informatie klik in hoofdmenu 'ALLERLEI'  >  'Verdieping'  >  'Uitgave brochure'


'toekomstbedrijven'

Het boek van Nina Korte en Gijsbert Koren  'TOEKOMSTBEDRIJVEN' over steward-ownership genereert aandacht voor het grootste manco van de moderne economie: het 'eigendomsvraagstuk'.

De Correspondent publiceerde er eind december een uitvoerig artikel over. Een paar citaten:"Om te voorkomen dat bedrijven winstmachines worden, moet je financiële belangen en zeggenschap van elkaar scheiden. Zo haal je de druk van bedrijven weg om zich vooral te concentreren op dat ene doel: meer winst maken. En het maakt de weg vrij om de verantwoordelijkheid van een grote groep anonieme aandeelhouders te verschuiven naar mensen die actief zijn in de onderneming of er nauw mee zijn verbonden.  En zo dus ook belang hebben bij een gezond bedrijf op de lange termijn."

 

"Steward-ownership is dus een manier om het doel van een bedrijf centraal te stellen en te verankeren in de eigendomsstructuur. Daarmee gaat het veel verder dan ‘gewone bedrijven’ die bezig zijn met groen ondernemen. Die kiezen weliswaar voor biologisch katoen, verpakkingen van gerecycled plastic of lappen oude meubels op en verkopen ze opnieuw. Maar ze zullen dit soort beslissingen niet snel maken als het ten koste gaat van de winstgevendheid op korte termijn, ook al pakt het voordelig uit op de lange termijn."

 

"Het klinkt bijna utopisch, maar het is mogelijk. Sterker nog, er zijn al ondernemers die deze eigendomsstructuur  zo vastleggen. Niet omdat ze vies zijn van wat geld verdienen, maar omdat ze vinden dat bedrijven een veel bredere rol spelen in onze maatschappij."

 


 

‘Wat is sociale driegeleding?’

 Peter Schilinski


'Vrijheid, gelijkheid en broederschap’

grondslagen voor de maatschappij van morgen                                                      Arjen Nijeboer


 

‘Sociale driegeleding’

Wat, hoe & waarom

 

'Basisinkomen, er is een beter alternatief'

John Hogervorst


‘Sociale driegeleding’

Verzamelde Geschriften

 

'De sociale impuls van de antroposofie'

Dieter Brüll

 


 

 

 

Tijdschrift voor sociale driegeleding:

                         'Driegonaal’

 

Meer informatie: www.driegonaal.nl